Grottekonsert i Vedøya

For andre gang arrangerer vi konsert i Vedøya, et av de mange fuglefjellene som utgjør skjærgården på Røst. Fjellet ligger nærmest Røstlandet, den befolkede øya, og det er ca ti minutter med båt derfra til Vedøya.

I Vedøya kan du oppleve akustisk sang midt i naturen mellom ørn og krykkjer. Det er en helt særegen atmosfære her ytterst ute i havet.

Også i år har vi med vokalensemblet Vocal art fra Bodø som synger fra toppen av Vishellarn. Musikken er en blanding av tidlig musikk og folketoner.

Vocal art har med seg Gaute Vikdal, en av våre fremste musikere som har spesialisert seg på blåseinstrumenter fra oldtiden. Han har med seg både bukkehorn og bronselur opp i Vishellarn og tar oss med tilbake i tiden. Vi kan anta at det har vært spilt bukkehorn i Vedøya.

NB!

Vi gjør oppmerksom på at det er et ulendt terreng opp til grotten og folk bør ha en normal god kondisjon for å klare turen. Om du er dårlig til beins eller ikke klarer turen helt opp, kan du fint nyte konserten litt lengre ned i fjellsiden, eller bare sitte nede ved fjæra og ha en flott natur- og musikkopplevelse.

Det er en fordel med gode sko, helst fjellsko. Det er alltid lurt å ha med en liten sekk med ekstra genser, lue og votter i tilfelle det blir kaldt. En liten flaske vann og noe å bite i er også å anbefale.

Det blir salg av enkel mat/drikke ved «Sveitserhytta» fra kl 19:00, men det kan være lurt å ha med noe småtteri selv også.

Båttur / Overfart

Avgang fra Røst bryggehotell fra kl 17:30. RØST RIB kjører kontinuerige turer til Vedøya helt til alle er fraktet tilbake etter konserten.

NOK 100 t/r uansett alder. Har du kjøpt billett inkludert båttur betaler du ingenting til RØSTRIB.

Les mer om utøverne

Vocal art

Vocal art har gjennom mer enn ti år vært Nord-Norges fremste ensemble for profesjonelle sangere. Ensemblet tilpasses til hvert enkelt prosjekt, og består til daglig av seks sangere bosatt i Salten. Vocal art samarbeider med de store nordnorske kulturinstitusjonene, som NOSO, Nordland Teater, Hamsunsenteret, Bodø domkirke, Stormen, Musikk i Nordland m fl. De siste årene har Vocal art lagt ned et stort arbeid for å dokumentere komponisten Fridthjov Anderssen, og har bl a gjort førstegangsinnspilling av komponistens kormusikk. Vocal art har tilknyttet seg domkantor Kjetil Almenning som kunstnerisk leder.

Lytt til Vocal art her.

Gaute Vikdal

«Gaute Vikdal spiller ikke trombone, HAN ER EN TROMBONE!» skal Arne Nordheim engang ha sagt. Foruten å være en merittert Nordheim-musiker er Gaute Vikdal alltid igang med nye prosjekter og ny musikk. Basstrombonist i Stavanger symfoniorkester og ellers aktiv på lur, bukkehorn, kalimba og bronselur. Han har også en betydelig aktivitet som komponist, produsent, dirigent og organisator.

Lytt til bronseluren her.

Les mer om Vedøya

Vedøya er en øy i Røst kommune i Røstøyan landskapsvernområde. Øya heter offisielt Vedøya, men kalles også Vedøy. Toppen på Vedøya rager 209 meter over havet, og fuglefjellene på øya har sammen med de andre fuglefjellene i Røstøyan noen av verdens største konsentrasjoner av hekkende sjøfugl.

Gjennom det unike prosjektet Skulpturlandskap Nordland har Vedøya fått et kunstverk laget av den italienske kunstneren Luciano Fabro. Les mer om dette her eller her.

Det er også samiske spor i Vedøya – les om dem her.


 Vishellarn, Vedøya
kl. 20:00

Voksen: 450 NOK (Ink. båttur)
Voksen: 300 NOK (ikke ink. båttur)
Barn (0-16år): 150 NOK (ink. båttur)
Barn (0-16år): Gratis! ( ikke ink. båttur)
Prisen inkluderer gebyr.

Billetter uten båttur: Overfart må ordnes på egen hånd.

Kjøp billetter her.


Foto: Nordland Fylkeskommune / Skulpturlandskap Nordland