Røst

100 km fra fastlandet og 25 km fra nærmeste nabo i Lofoten ligger øyriket Røst!

Område

Med litt over  500 innbyggere og snaue 11 kvadratkilometer land er Røst kommune en av landets aller minste. Regner man med sjøfuglkoloniene som hovedsakelig består av lundefugl, finns det godt over 1 million røstværinger. Høyeste punkt på øya måler 11 meter.

Den viktigste næringsveien på øya er fiske og havområdene rundt Røst er et tyngdepunkt for det årlige skreifisket i Lofoten, og for produksjon av tørrfisk. I mer enn 3000 år har det vært produsert tørrfisk på Røst, og fremdeles eksporteres store mengder, hovedsakelig til Italia.  Mikroklimaet på Røst perfekt for tørrfiskproduksjon med ideele temperaturer gjennom vinter og vår; og akkurat passe med regn, sol og vind.

Vinteren er høysesong på Røst, når hundrevis av fiskebåter hele kysten fyller opp havna og folketallet fordobles og det koker på havet, på fiskebrukene og i festlokalene. Når skreien og fremmedfiskerne forlater Røst i april/mai, kommer trekkfuglene tilbake. Og i deres kjølevann kommer sommeren og de fleste turistene.

Røst har et svært utpreget kystklima. Middeltemperaturen i januar er +3 C, i juli +11 C. Det kan blåse friskt, men mangelen på fjell gjør også at de store kastevindene uteblir. Knapt noe sted i Norge møtes så mye himmel og hav som Røst og mane forfattere og kunstner har latt seg inspirere av det spesielle lyset her. Litteraturpark Pietro Querini ble etablert i 2017.

Empty section. Edit page to add content here.

Fly

Flyselskapet Widerøe tar deg hele veien til Røst, enten fra Bodø eller Svolvær lufthavn. 

Røst har to daglige flyavganger (morgen og kveld) på hverdager og èn avgang på lørdager og søndager. 

Under Querinifesten kan det bli aktuelt med ekstraturer, informasjon om dette vil her på hjemmesiden og på vår facebookprofil Querinioperaen.

NB! Sjekk Widerøes hjemmeside, det er mulig det blir satt opp ekstrafly fortløpende etterhvert som de oppsatte flyene blir fulle.

Båt

Den fineste og rimeligste måten å reise til Røst på er med ferga. Det tar litt lengre tid, men det gir en mulighet til å roe ned og kjenne på hvor langt ut Røst faktisk ligger. Det er som oftest matservering om bord.

Fergerutene varierer fra dag til dag og mellom sommer og vinter, ferga går også til Værøy og Moskenes i Lofoten.

Torghatten Nord har informasjon om fergeruter på sine hjemmesider, husk at det er forskjell på sommerruter og vinterruter!

Tidligere år har det vært satt opp ekstra anløp med ferga til Røst under Querinidagene.


Book plass for bilen på båten:
908 20 700

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er mulig å booke billetter for personer på bilferga. Unntaket er om du bestiller plass med bil. Vær ute i god tid når du bestiller bilplass og fortvil ikke hvis det er fullbooket når du ringer.

Torghatten Nord har kun lov å reservere 40 % av den totale bilkapasiteten på ferga. Er du tidlig ute og stiller deg i bilfergekøen
samme dag som du reiser er det stor sjanse for at du kommer med.

[/vc_accordion_tab]

Tog

Nordlandsbanen har sin endestasjon i Bodø og   NSB kjører både dagtog og nattog fra Trondheim.

Fra togstasjonen kommer du deg enkelt videre til Røst. Fergeleiet  ligger bare noen hundre meter fra stasjonen og det er heller ikke langt med flybuss eller taxi til flyplassen.

Fly

SAS og NORWEGIAN har mange avganger daglig fra de fleste store flyplassene i Norge.

Fra flyplassen i Bodø er det en kort kjøretur (flybussen eller taxi) til ferjeleiet om du ønsker å ta ferje den siste biten. Men det aller enkleste er å fortsette flyturen ut til Røst, da bytter du bare fly i Bodø.

Båt

Med Hurtigruten får du en utrolig reise til Bodø, enten du kommer med nordgående eller sørgående seiling. Det er ikke langt fra hurtigrutekaia til Røstferga, til flyplassen er det enklest å ta en taxi.

Område

Visit Lofoten
www.visitlofoten.no

Visit Bodø
www.visitbodo.no

Røst kommune
rost.kommune.no

Andre festivaler

Lundefestivalen
www.lundefestivalen.no

Musikkfestuka i Nordland
www.musikkfestuka.no

[/vc_accordion_tab][/vc_accordion]

Oversikt over aktiviteter, overnattingssteder og spisesteder.

Privat Overnatting

Trenger du overnatting på Røst og tror det er fullt?
Å neida her er plenty husrom, av alle slag:
Elin og Kine har laget en flott oversikt over private hus, rom, campingvogner og andre krypinn, store som små.
For mer informasjon ring eller send en SMS til Elin Pedersen 920 45 590.


Røst
920 45 590

MS Gamle Salten

Vi tilbyr en unik mulighet til å bo på ei nostalgisk og klassisk hurtigrute fra 50-tallet. Sjekk inn i den gamle hurtigruta MS Gamle Salten og drøm deg tilbake i tid. I maritime omgivelser kan du oppleve alt Røst har å by på under Querinifesten.

Billetter Bodø – Røst 1. August
Billetter Røst – Bodø 5. August


Tyvsøya på Røst, like ved Røst bryggehotell.
Webside

Røst lavvotell

Book en lavvo ferdig innredet med seng, sovepose, bord, stoler og lampe i taket. Konseptet kalles «Glamping» – glamorøs camping – det nye innen festivalovernatting for den litt kresne ? Frokost er inkludert i prisen og den nyter du i vår lille kafé.

«Rommene» er plassert på forskjellige steder i nærheten av Querinihallen hvor operaen fremføres og hvor de fleste arrangement skjer. Velg mellom enkeltrom og dobbeltrom med mulighet for ekstrasenger i dobbeltrommet. Du har tilgang til dusj og toalettfasiliteter på skolen. Det er folk på vakt hele døgnet.

Mat og drikke får du kjøpt i resepsjon/restaurantlavvoen i tillegg til øyas mange utesteder. Du kan kjøpe egen lakenpose i resepsjonen hvis du ikke vil ha med din egen. Lavvotellet leveres av Lavvoutleie.no som har levert lavvotell i over 10 år.


Røst
+47 957 258 74
Webside

Røst Havfiske Camping

Røst Havfiske Camping ligger perfekt til på en liten øy som heter Færøya, og som har veiforbindelse. Rett utenfor (ca. 6-7 nautiske mil) er det store fiskemuligheter hvor torsk og sei biter hele året.


Færøya, Røst 8064
+47 992 58 348
Webside
info@rosthavfiske.com

Overnatting på Røst rorbu og hus

Ulike ledige rorbuer og hus til leie på Røst.


 Røst
Hilde: +47 954 02 626
Steinar: +47 926 85 601
Webside

Havly fiskarheim og hotell

Andre etasje i fiskarheimen er nylig oppgradert med nye rom av god standard. Her kan du nyte øyas flotteste utsikt! Fiskarheimen kan tilby kurs- og konferansefasiliteter og har også en familieleilighet for utleie.


Gnr 5 Bnr 10, 8064 Røst
+47 76 09 69 00
Webside

Kaikanten Rorbuer Røst

Velkommen til Kaikanten Rorbuer. Hos oss kan du oppleve alt fra midnattssol, nordlys, ruskevær og havblikk. Rorbuanlegget ligger helt på kaikanten og er du en morgenfugl kan du få med deg utroret av fiskeflåten på vinterstid.


 Tyvsøy, 8064 Røst
 +47 76 30 10 03
Webside

Røst Bryggehotell

Røst Bryggehotell ligger vakkert til helt ute på bryggekanten i Kårøysundet med hav og fjell som nærmeste naboer. Vi bruker mye tid på å lage god norsk hjemmelaget mat, hvor ferske råvarer fra havet er hovedingrediensene i våre utsøkte fiskeretter.


 Riksveg 80, 8064 Røst
 +47 76 05 08 00
Webside
post@rostbryggehotell.no