Gå til hovedinnhold Gå til søk

Råfisklaget støtter tørrfiskopera til Italia

Norges Råfisklag støtter Querinioperaens plan om å reise til Venezia i 2023 med en halv million kroner.

– For en gledelig nyhet! Dette er en fantastisk nyttårsgave, sier operasjef Hildegunn Pettersen. Råfisklaget sender med dette et klart signal om at kunst og kultur er viktige redskap for å formidle fiskerienes betydning her nord.

-Det betyr mye for oss i Råfisklaget å støtte et internasjonalt kulturprosjekt som så tydelig bygger identitet og stolthet rundt små samfunn langs kysten, sier administrerende direktør Svein Ove Haugland. Ekstra artig er det jo at tørrfisken spiller en betydelig rolle i forestillingen.

I tillegg til selve framføringen av Querinioperaen i Venezia er målet at prosjektet skal skape en internasjonal næringsarena i en av verdens mest unike havnebyer, og løfte fram tema innen fiskeri og havbruk. Det skal også bidra til oppmerksomhet rundt norsk fiskerinæring generelt og spesielt tørrfisken som et unikt og bærekraftig produkt.

Norges Råfisklag er et salgslag eid av fiskere, som blant annet skal bidra til lønnsom verdiskapning i norsk fiskerinæring. Det er med andre ord fiskerne som støtter prosjektet denne gang.

-At Norges Råfisklag er med på reisa betyr enormt mye, nå er vi ett stort skritt nærmere drømmen om å ta Querinioperaen til Venezia i oktober 2023, sier operasjef Pettersen, som poengterer at de ønsker flere samarbeidspartnere og støttespillere velkommen til å være med på dette eventyrlige prosjektet.

For mer informasjon, kontakt gjerne Querinioperaen (querinioperaen@gmail.com) eller pressekontakt Thor E. Kalsaas i Norges råfisklag.

Tusen takk til

Offentlige partnere

Samarbeidspartnere

Støttespillere

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.