Querinifest

Gjennom Querinifesten vil vi ta vare på vår felles kulturhistorie ved å feire en utrolig kysthistorie (Querinis beretning) et fantastisk matprodukt (tørrfisk) og et enestående sted (Røst i Lofoten)

Querinifesten er en folkefest på Røst i Lofoten som  arrangeres hver år i den første helga i august.

I 2019 er festivalen lagt til 1. – 4. august. Her kan alle interesserte oppleve kunst og kultur av høy kvalitet i spektakulære omgivelser ytterst i Lofoten.

Velkommen til å oppleve mat, kultur, natur, hav, fisk og folk i skjønn forening.


Querinioperaen var utgangspunktet for Querinifesten og har vært fremført tre ganger. Den ble fremført sist i 2018.

Se galleriet for bilder fra Querinifest, Queriniopera og Røst!

Querinifest 2019

Informasjon kommer.

Reise, overnatting og mat

For informasjon om hvordan du kommer deg til Røst, overnattingsmuligheter, aktiviteter på Røst utenfor Querinifest og matsteder, se vår samleside om Røst.

På den øvre delen av siden kan du lese om øysamfunnet og hvordan du kommer deg dit. Nederst på siden kan du filtrere ut aktiviteter, overnattingsmuligheter og spisesteder.

Informasjon om Røst

Reis til Querinifest 2018 med MS Gamle Salten

MS Gamle Salten blir årets hotellskip under Querinifesten og vil ligge til kai på Røst mellom 1. – 5. august.

Ta turen til Røst fra Bodø med MS Gamle Salten!

Informasjon om Gamle Salten

Samarbeidspartnere 2018

Nordland Fylkeskommune
Røst kommune
Fond for Utøvende Kunstnere
Kulturnæringsstiftelsen
Widerøe

Lilleglea AS
Brødrene Greger
Røst Sjømat

Torghatten Nord bidrar med ekstra ferje natt til søndag

Overnatting 2018

Querinifest har samarbeid med Røst Lavvohotell som tilbyr leie av lavvo under hele festivalen. Konseptet kalles «Glamping» – glamorøs camping – det nye innen festivalovernatting for den litt kresne 😉 Book en lavvo ferdig innredet med seng, sovepose, bord, stoler og lampe i taket. Frokost er inkludert i prisen og den nyter du i vår lille kafe.

«Rommene» er plassert på forskjellige steder i nærheten av Querinihallen hvor operaen fremføres og hvor de fleste arrangement skjer. Velg mellom enkeltrom og dobbeltrom med mulighet for ekstrasenger i dobbeltrommet. Du har tilgang til dusj og toalettfasiliteter på skolen. Det er folk på vakt hele døgnet.

Mat og drikke får du kjøpt i resepsjon/restaurantlavvoen i tillegg til øyas mange utesteder. Du kan kjøpe egen lakenpose i resepsjonen hvis du ikke vil ha med din egen. Lavvotellet leveres av Lavvoutleie.no som har levert lavvotell i over 10 år.

Vi skal gjøre vårt ytterste for at du skal ha fine dager i vårt Lavvotell. Velkommen til en helt spesiell overnatting på Røst.

Book lavvohotell

Querini på Røst!

Kulturhistore fortalt gjennom tørrfisk og Querinis reise.

Querinioperaen og festen er basert på den dramatiske historien om de skipbrudne sjømenn fra Venezia som drev i land på Røst i januar 1432.

Les mer om Queriniberetningen

Querinifest 2019

Mer informasjon kommer.