Gå til hovedinnhold Gå til søk

Nå øves det til Venezia på Røst!

Linnea Nilsen og Sofie Karlsen på operaøvelse i Querinihallen. Tørrfiskhjellen bæres inn bakgrunnen.

I slutten av oktober skal Querinioperaen til Venezia, på Røst er operaprøvene godt i gang. Regissør Lars Jacobsen er på plass i Querinihallen i pinsen, og gleder seg til et nytt og viktig skritt mot det store målet i Italia.

-Det er fantastisk å se alle de frivillige som er i gang igjen, sier operageneral Hildegunn Pettersen. Dette er et stort løft for det lokale kulturlivet og hele Røst. Vi har drømt om Venezia i årevis og nå skal endelig drømmen bli til virkelighet!

Pietro Querini og de største rollene skal bekles av profesjonelle operasolister, mens det er det Røst operakor og barnekor som spiller røstværingene i forestillingen. De fleste av medlemmene i koret bor på Røst eller har nær tilknytning til øya, flere jobber med fiske og produksjon av tørrfisk når de ikke er med i operaen.

Mer enn ti år er gått siden Querinioperaen ble satt opp for første gang i 2012, forestillingen har etter dette vært satt opp ytterligere to ganger i sin helhet. Musikken og deler av forestillingen har også vært brukt ved flere ulike anledninger, for eksempel da kongeparet besøkte til Røst i 2018. Mange av de medvirkende har vært med fra starten, for Linnea Nilsen er det tredje gang på scenen. Forrige gang spilte Linnea en liten røstjente som gav filledokka si til Querini i avskjedsgave, nå er hun og venninna Sofie Karlsen blitt så voksne at de er med i operakoret. Både Linnea og Sofie synes det er spennende å få prøve seg i nye roller i forestillingen, og gleder seg veldig til å komme til Venezia

Sofie Karlsen og Linnea Nilsen på operaøvelse i Querinihallen. I bakgrunnen bæres det inn rådvestenger som skal fylles med tørrfisk i forestillingen.

Monica Stendahl Rokne er engasjert som frivillighetskoordinator og skal holde styr på til sammen 59 frivillige i korene, bak scenen og ellers. Det er massevis av kulisser, tørrfisk og andre rekvisitter som skal inn og ut av scenen i løpet av forestillingen. Frivillige trengs også til matlaging og mange av de andre oppgavene som inngår i en full operaproduksjon. Kostymegruppa har allerede jobbet i flere måneder med røstværingenes middelalderkostymer som skal justeres og finpusses i helga.

Anders Venger prøver operakostyme

Oppsetningene på har brukt blant annet videokunst og en kopi av markusløven for å gjennskape Venezia på Røst. Nå er lysdesigner Reidar Richardsen på plass, han har allerede begynt arbeidet med å gjenskape stemninger fra Røst i en eldgammel lagerhall i Venezia. Hele pinsehelga går med til arbeid med Querinioperaen på Røst. Neste gang alle de medvirkende møtes er i oktober. Da blir det en intens prøveperiode i Bodø før det bærer til Pietro Querinis hjemby, Veneziapremieren blir 27.oktober i ærverdige Arsenale Nord!

Mer informasjon om blant annet billettsalg vil komme om ikke alt for lenge, de første som får informasjon er medlemmene i venneforeningen.

Tusen takk til

Offentlige partnere

Samarbeidspartnere

Støttespillere

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.