Gå til hovedinnhold

En sommer i havgapet

Velkommen til uformell visning av kunstneriske verk i prosess! Kamilla Skrinde har vært på gjestekunstneropphold på Røst. Elin Már er en av grunnleggerne av Røst AIR

Sted: Deccastasjonen ved snuplassen nord i Nesset

Tid: Lørdag 31.juli 15.00-18.00

Visning av kunstnerisk verk i prosess

Velkommen til åpent atelié i den gamle deccastasjonen fra  kl 15-18!

Det blir servering av småkaker, kaffe og urtete.

Kamilla Skrinde har vært på gjestekunstneropphold på Røst siden 3.mai og har jobbet fram nye verk til sin kommende utstilling på Telemark Kunstsenter (Skien). Hun har malt store malerier på belgisk lin, med naturvennlig vannbasert oljemaling. Kamilla har inkludert Røst naturens voldsomme skiftninger inn i prosessen. Hun har plassert verkene utendørs i ukesvis og latt havet, vind, vær, planter, sau og fugler får sette sitt preg på maleriere. Verkene skal bearbeides videre, så det de besøkende får oppleve er verk under utvikling.

Bilde i fjære

Lydkunst av Elin Már Øyen Vister

Under åpent atelié kan publikum også få høre noen av sporene som skal være med på den nye plata til lydkunstner Elin Már. I vår og sommer har hen jobbet med å ferdigstille det andre albumet i triologien Soundscape Røst: Spaces and Species Vol II. 
Albumet er en del av jubileumsutstillingen Soundscape Røst 2010-2020 som skal vises på Lydgalleriet og Bergen Kunsthall høsten 2021.

Elin Már har også laget lydkulissene til Querinis eventyrlige labyrint.

Platecover

Biografier

«Du må gjerne tro det er lett, og til en viss grad kan det være noe sant i det at det er lett også, men for å komme dit må man jobbe seg inn, og mange ganger vil det ikke fungere i det hele tatt. For hånden må være akkurat passe fri og skjerpet samtidig, huet fristilt men fokusert. Skrindes arbeider vil noe og veksler i temperament og rytme, de må erfares med kroppen» 

Aleksi Wildhagen

Kamilla Skrinde (f. 1979 i Stavanger) har en mastergrad fra Kunstakademiet i Trondheim og bor og arbeider i Oslo. De siste årene har hun deltatt på en rekke residency-programmer som hun har fått gjennom «open calls» og på hennes eget initiativ. Nordisk Kunstnarsenter Dale (NO), Berlin ( DE) Ny Ålesund på Svalbard (NO) og Rud AiR (SE). Blant andre ting har hun vist sine arbeider på Studio 17 i Stavanger, RAKE Visningsrom Trondheim og på Vestfossen Kunstlaboratorium.

Elin Már (f. 1976) er multikunstner og komponist med grønne fingre bosatt på Røst og har i mange år jobbet med Soundscape Røst prosjektet på og omkring Røst. To av verkene i Soundscape Røst serien er innkjøpt av Nasjonalmuseet og Nordnorsk Kunstnmuseum. Elin Már har grunnlagt gjesteateliéordningen Røst AIR i 2012, som har vært samdrevet med kollegaer siden 2012. På Skomvær fyre driver Røst AiR en frivillig kunstnerkafé i sommersesongen. På Røstlandet har Røst AiR vært initiativtaker til et lite skolehageprosjekt i samarbeid med lærer Mari Skoe Runde og Røst skole.

Les / lytt mer

www.kamillaskrinde.no

www.elinmar.com

Takk til

Kamilla Skrindes arbeidsopphold er gjort mulig av Røst AiR. Kulturrådet og NBK støtter Kamillas kommende utstilling.

Elin Már Øyen Vister har fått støtte av NBK, Norsk Kulturråd og BKH. Arrangementet er i regi av Røst AiR i samarbeid Querinidagene.  www.rostair.com

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.