Røst

100 km fra fastlandet og 25 km fra nærmeste nabo i Lofoten ligger øyriket Røst!

Med ca 600 innbyggere og snaue 11 kvadratkilometer land er Røst kommune en av landets aller minste. Regner man imidlertid med europas største sjøfuglforekomst som hovedsakelig består av lundefugl, finns det godt over 1 million røstværinger. Høyeste punkt på øya måler 11 meter.

Med ca 600 innbyggere og snaue 11 kvadratkilometer land er Røst kommune en av landets aller minste. Regner man imidlertid med europas største sjøfuglforekomst som hovedsakelig består av lundefugl, finns det godt over 1 million røstværinger. Høyeste punkt på øya måler 11 meter.

Den viktigste næringsvei er fiske og havområdene rundt Røst er et tyngdepunkt for det årlige skreifisket i Lofoten og for eksport av tørrfisk. Det har vært produsert tørrfisk på Røst i mer enn 3000 år og i dag eksporteres tørrfisk fra Røst for omlag 400 000 kroner per innbygger årlig. Det som gir Røst denne posisjonen er et perfekt mikroklima med passelige temperaturer gjennom vinter og vår; snø, regn, sol og vind som gjør stedet ideelt og i en særstilling for tørrfiskproduksjon.

Vinteren er høysesong på Røst. Omlag 350 båter, fra Finnmark i Nord til Lindesnes i Sør, fyller opp havna. Det utgjør mer enn en fordobling av folketallet i vintersesongen.

Det koker på havet, det koker på fiskebrukene og det koker i festlokalene. Når skreien og fremmedfiskerne forlater Røst i april/mai, kommer trekkfuglene tilbake. Og i deres kjølevann kommer sommeren og de fleste turistene.

Røst har et ekstremt kystklima. Middeltemperaturen i januar er +3 C, i juli +11 C. Det kan blåse friskt, men mangelen på fjell gjør også at de store kastevindene uteblir. Knapt noe sted i Norge møtes så mye himmel og hav som Røst og mang en kunstner har latt seg inspirere av det spesielle lyset her.

Velkommen til Røst!

Fly

WIDERØE tar deg hele veien til Røst, enten fra Bodø eller fra Leknes. 

Widerøe har to avganger til Røst daglig og en avgang lørdag/søndag. Under Querinifesten kan det bli aktuelt med ekstraturer men disse er i per i dag klare. Så snart vi vet noe kommer de til å bli lagt ut her på hjemmesiden og på vår facebookprofil Querinioperaen.

Fly hverdager:

 • Avgang Bodø 08:10 ankomst Røst 08:25
 • Avgang Røst 08:50 ankomst Bodø 09:55 (via Leknes Lufthavn)
 • Avgang Bodø 16:20 ankomst Røst 17:25 (via Leknes Lufthavn)
 • Avgang Røst 17:40 ankomst Bodø 18:05

Fly lørdager:

 • Avgang Bodø 13:25 ankomst Røst 14:30 (via Leknes Lufthavn)
 • Avgang Røst 14:45 ankomst Bodø 15:10

Fly søndager:

 • Avgang Bodø 16:20 ankomst Røst 17:25 (via Leknes Lufthavn)
 • Avgang Røst 17:40 ankomst Bodø 18:05

Båt

Den fineste måten å reise til Røst på gjør du med ferja. Det tar litt lengre tid, men det gir deg tid til å roe ned, kjenne på hvor langt ut Røst faktisk ligger og du kan benytte deg av den gode middagen som serveres fra kafeen.

Torghatten Nord er selskapet som driver ferja og de legger ut neste års sommerrute en gang i begynnelsen av 2018. Ut fra fjorårets sommerrute (som vi håper også blir den samme til neste sommer) er det følgende tider som gjelder:

Mandag – fredag:

TIL RØST

 • Fra Bodø 06:00 (via Moskenes og Værøy) ankomst Røst ca 12:30
 • Fra Moskenes 09:45 (via Værøy) ankomst Røst ca 12:30
 • Fra Værøy 11:15 (direkte til Røst) ankomst Røst ca 12:30
 • Fra Bodø 17:15 (direkte til Røst) ankomst Røst ca 20:30

FRA RØST

 • 13:00 (direkte til Bodø) ankomst Bodø ca 16:45
 • 21:00 (via Værøy og Moskenes) ankomst Bodø ca 03:45
 • 21:00 (via Værøy) ankomst Moskenes ca 23:45
 • 21:00 (direkte til Værøy) ankomst Værøy 22:30

NB! Torsdag er det fast avvik fra Røst:

 • 21:00 (via Værøy og Moskenes – ligger to timer ekstra i Moskenes) ankomst Bodø ca 05:15

Lørdag:

TIL RØST

 • Fra Bodø 08:00 (via Moskenes og Værøy) ankomst Røst ca 14:30
 • Fra Moskenes (via Værøy) ankomst Røst ca 14:30
 • Fra Væræy (direkte til Røst) ankomst Røst ca 14:30

FRA RØST

 • 14:45 (direkte til Bodø) ankomst Bodø 18:30

NB! Vi jobber med å sette opp ekstraferje fra Røst ca 00:30 ankomst Bodø ca 04:00 Mer informasjon om dette kommer.

Søndag:

TIL RØST

 • Fra Bodø (direkte til Røst) ankomst Røst ca 20:00

FRA RØST

 • 20:30 (via Værøy og Moskenes) ankomst Bodø 03:30
 • 20:30 (via Værøy) ankomst Moskenes ca 23:00
 • 20:30 (direkte til Værøy) ankomst Værøy ca 21:45

Book plass for bilen på båten:
908 20 700

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er mulig å booke billetter for personer på bilferja. Unntaket er om du bestiller plass med bil. Vær ute i god tid når du bestiller bilplass og fortvil ikke hvis det er fullbooket når du ringer.

Torghatten Nord har kun lov å reservere 40 % av den totale bilkapasiteten på ferja. Er du tidlig ute og stiller deg i bilferjekøen
samme dag som du reiser er det stor sjanse for at du kommer med ferja.

Tog

Ønsker du å oppleve en fantastisk togreise med NORDLANDSBANEN
hopper du på i Trondheim (eventuelt helt fra Oslo for de mest ihuga togentusiaster) og blir med til endestasjonen Bodø.

Her kommer du deg enkelt videre til Røst enten med båt (ferjeleiet til røst ligger like ved togstasjonen) eller fly (ta bybussen eller en taxi fra togstasjonen til flyplassen).

Fly

SAS og NORWEGIAN har mange avganger daglig fra de fleste store flyplassene i Norge.

Fra flyplassen i Bodø er det en kort kjøretur (flybussen eller taxi) til ferjeleiet om du ønsker å ta ferje den siste biten. Men det aller enkleste er å fortsette flyturen ut til Røst, da bytter du bare fly i Bodø.

Båt

Med HURTIGRUTA får du en utrolig reise til Bodø, om du kommer på nordgående eller sørgående hurtigrute. Den anløper Bodø og derfra er det en spasertur over til Røstferja som ligger like ved.

En kort kjøretur fra Hurtigruta ligger også flyplassen (taxi er enklest her) hvis du ønsker å fly videre til Røst.

Område

Visit Lofoten
www.visitlofoten.no

Visit Bodø
www.visitbodo.no

Røst kommune
rost.kommune.no

Andre festivaler

Lundefestivalen på Røst
www.lundefestivalen.no

Musikkfestuka i Nordland
www.musikkfestuka.no

Oversikt over aktiviteter, overnattingssteder og spisesteder på Røst.

Røst lavvotell

Book en lavvo ferdig innredet med seng, sovepose, bord, stoler og lampe i taket. Konseptet kalles «Glamping» – glamorøs camping – det nye innen festivalovernatting for den litt kresne 😉 Frokost er inkludert i prisen og den nyter du i vår lille kafé.

«Rommene» er plassert på forskjellige steder i nærheten av Querinihallen hvor operaen fremføres og hvor de fleste arrangement skjer. Velg mellom enkeltrom og dobbeltrom med mulighet for ekstrasenger i dobbeltrommet. Du har tilgang til dusj og toalettfasiliteter på skolen. Det er folk på vakt hele døgnet.

Mat og drikke får du kjøpt i resepsjon/restaurantlavvoen i tillegg til øyas mange utesteder. Du kan kjøpe egen lakenpose i resepsjonen hvis du ikke vil ha med din egen. Lavvotellet leveres av Lavvoutleie.no som har levert lavvotell i over 10 år.


Røst
+47 957 258 74
Webside

Kulwants Cafe

Kulwants Cafe serverer tradisjonell kromat og Kulwant som har overtatt Cafeen vil føre videre tradisjonene fra sine forgjengere og supplere med spennende retter fra hans indiske røtter.


Flyplassveien 2, Røst
+47 455 14 552
Webside

Skomværkroa

Koselig pub i hjertet av Tyvsøya.


Tyvsøyveien 16, Røst 8064
+47 926 85 601
Webside

Vedøya

Røst er en del av kunstprosjektet «skulturlandskap Nordland» og tar du deg en båttur til Vedøya kan du oppleve skulpturen «il Nido» av den italienske kunstneren Luciano Fabro.

Skulpturen ligger på nordsiden av øya, litt opp mot grotten.

Mer info om skulpturlandskap Nordland finner du på skulpturlandskap.no.


Vedøya

Oppmerkede naturstier på Røstlandet

Fottur til Åinhammarn, Øran og De gamle kirkeruinene i Nesset
Det er ikke bare fuglefjellene som har et rikt fugleliv. Marka på Røstlandet rommer også mange forskjellige fuglearter du ikke finner i fuglefjellene. Ta med sekken, en god matpakke med noe godt å drikke, noe å sitte på ..og kikkert selvfølgelig og bare nyt en av disse fotturene som ikke er altfor kupert og passer for alle aldre.

Kontakt rådhuset for å få kart og opplysninger om naturstiene.


Røst
+47 760 50 500

Brygga Museum

Stedet ligger midt på øya, litt nord for kirken og har vært et viktig samlingssted for øysamfunnet. Det ble oppført siste del av 1800 – tallet og rommet da en større hovedbygning samt betydelig jordeiendom med rorbuer. Der var butikk, et stort samlingsrom (Reiertsalen), poståpneri, damskipsplass m.m. I dag er det museum hvor mange gamle gjenstander fra tidsepoker stedet representerer er utstilt.

Røst Bryggehotell tilbyr egne bussturer med guiding på Røstlandet


Røst

Røst Bryggehotell
+47 760 50 800

Altertavlen i «nykirka»

I kirka som ble reist i 1901 kan du se vår vakre altertavle med den veldig spesielle historien om den svært sjøsyke prinsessen. Kontakt Rådhuset for mer informasjon.


Røst
+47 760 50 500

Besøk et tørrfiskloft

Flere av fiskebrukene tilbyr omvisning på tørrfiskloft til våre gjester. Her får du innblikk i hvordan tørrfisken produseres, du får også høre om tørrfiskens historie og dens kulturhistoriske betydning.


Kontakt Røst bryggehotell
+47 760 50 800

Skomvær fyr

I 1887 ble Skomvær fyr bygd på øya Skomvær. Fyret har et 31,7 meter høyt støpejernstårn. Skomvær er den øya i øyriket Røst som ligger ytterst og lengst vest i havet og er rik på fyrvokterhistorier.

I dag er fyret vertskap for det spennende kunstprosjektet «Røst Artist In Residence» under ledelse av kunstnertrioen Elin Øyen Wister, Jason Rosenberg og Marie Kaada Hovden.


Skomvær
+47 450 95 229 / +47 942 97 846
Webside
info@rostair.com

Galleri Wessel

Galleriet ligger like ved Røst bryggehotell og drives av naturfotograf Jan Erik Wessel som har permanent utstilling og salg av bilder hovedsakelig fra Røst. Wessel har lang erfaring innen naturfotografi. Hans bilder er innkjøpt av en rekke bedrifter og offentlige institusjoner.


Røst Bryggehotell, 8664 Røst
+47 76 05 08 00
Webside
erikwess@frisurf.no