Querinifest

Med en utrolig kysthistorie (Querinis beretning), et fantastisk produkt (tørrfisk) og et enestående sted (Røst i Lofoten) skal vi ta vare på vår felles kulturarv med Querinioperaen som bærebjelke til glede for folk.

Querinifesten er en folkefest med utspring i Querinioperaen, den arrangeres årlig og alltid første helgen i august.

I 2018 er festen lagt til 1. – 5. august og her kan du oppleve kunst og kultur av høy kvalitet i spektakulære omgivelser ytterst i Lofoten.

Operafesten på Røst kombinerer det ypperste av natur med hav, fisk og folk i skjønn forening.


Querinioperaen er en del av Querinifest– men fremføres ikke hvert år. Neste opera fremføres i 2018.

Se galleriet for bilder fra Querinifest, Queriniopera og Røst!

Querinifest 2018

1. – 5. august 2018

Bestill billetter

Billettinformasjon

Billetter til arrangementene under Querinifest kan kjøpes på vår billettside.

Billettkjøp går igjennom tjenesten Ticketco.no.

Bestill billetter

Reise, overnatting og mat

For informasjon om hvordan du kommer deg til Røst, overnattingsmuligheter, aktiviteter på Røst utenfor Querinifest og matsteder, se vår samleside om Røst.

På den øvre delen av siden kan du lese om øysamfunnet og hvordan du kommer deg dit. Nederst på siden kan du filtrere ut aktiviteter, overnattingsmuligheter og spisesteder.

Informasjon om Røst

Samarbeidspartnere

Querinioperaens venneforening
Røst kommune
Nordland fylke
Røst sjømat AS
AS Glea
A. Johansen AS
John Greger AS
Lilleglea AS

Overnatting

Querinifest har samarbeid med Røst Lavvohotell som tilbyr leie av lavvo under hele festivalen. Konseptet kalles «Glamping» – glamorøs camping – det nye innen festivalovernatting for den litt kresne 😉 Book en lavvo ferdig innredet med seng, sovepose, bord, stoler og lampe i taket. Frokost er inkludert i prisen og den nyter du i vår lille kafe.

«Rommene» er plassert på forskjellige steder i nærheten av Querinihallen hvor operaen fremføres og hvor de fleste arrangement skjer. Velg mellom enkeltrom og dobbeltrom med mulighet for ekstrasenger i dobbeltrommet. Du har tilgang til dusj og toalettfasiliteter på skolen. Det er folk på vakt hele døgnet.

Mat og drikke får du kjøpt i resepsjon/restaurantlavvoen i tillegg til øyas mange utesteder. Du kan kjøpe egen lakenpose i resepsjonen hvis du ikke vil ha med din egen. Lavvotellet leveres av Lavvoutleie.no som har levert lavvotell i over 10 år.

Vi skal gjøre vårt ytterste for at du skal ha fine dager i vårt Lavvotell. Velkommen til en helt spesiell overnatting på Røst.

Book lavvohotell

Querini på Røst!

Kulturhistore fortalt gjennom tørrfisk og Querinis reise.

Querinioperaen og festen er basert på den dramatiske historien om de skipbrudne sjømenn fra Venezia som drev i land på Røst i januar 1432.

Les mer om Queriniberetningen

Querinifest 2018

1. – 5. august 2018

Bestill billetter